Statistikk om feil på fjernvarmen.

Basert på 268 oppgravinger som er gjort de siste 2 årene. Feilene er fordelt på rør fra 1980 t.o.m 2021.

Fuktfeil beskrives ved vanninntrenging utenfra, altså gjennom Polyetylen plasten. Forårsakes av utette muffer, graveskader eller andre skader på rør forårsaket av 3.part.
Lekkasje beskrives ved en lekkasje fra medierøret. Under kategorien plasseres alt fra små porefeil til større lekkasjer. Forårsakes av korrosjon (fra utette muffer), dårlig sveisearbeid (oftest i anboringer på nyere påkoblinger).
Trådavbrudd beskrives ved brudd i alarmtråden som gjør at overvåkningen reduseres. Forårsakes av dårlig muffearbeid.
Dårlig kontakt beskrives når en alarmtråd har røket, men de separate delene ligger fortsatt inntil hverandre og gnisser. TDR funksjonen ser fortsatt forbi den dårlige kontakten, men verdiene blir feilaktige. Forårsakes av dårlig muffearbeid.